Дома > Вести > Вести од индустријата

Дали е универзална цевката за дожд од нерѓосувачки челик? Како да се одржува?

2021-10-13

Во основа секое семејство има бања, меѓу кои и дожд од нерѓосувачки челикцрева за туширањесе многу чести додатоци за туширање. На пазарот има многу видови цевки за туширање дожд, а има и многу брендови. Значи, кога купувате, знаете ли дека тие се универзални ?Како да го одржувате во нормална употреба?

1. Дали е универзално цревото за туширање дожд од нерѓосувачки челик?
Всушност, домашните водоводни цевки и други производи се пропишани фиксни индустриски стандарди пред многу години. Затоа, повеќето од цевките за туширање од нерѓосувачки челик се со униформа големина, така што во основа нема потреба да се грижите за неконзистентни големини при купувањето.
Се разбира, некои брендови за бањи имаат свои стандарди за големина, така што можете да ја купите само истата серијацрева за туширање.
Се препорачува да обрнете внимание на дијаметарот на бескрајната цевка за туширање кога ја купувате. Големината на дијаметарот треба да може да одговара на приклучокот за излез и тушот. При купувањето можете да го користите старото црево за споредба, за да не го купите погрешно.

2, како да се одржи дождот од нерѓосувачки челикцрево за туширање?
Бидејќи цревото за туширање се користи секојдневно, тоа е потрошен материјал, но доколку се користи правилно и правилно се одржува, може да се користи долго време.
При нормална употреба, местата кои често се свиткани лесно се оштетуваат и протекуваат. Затоа, избегнувајте прекумерно свиткување, не извртувајте по употреба и обидете се да го држите растегнато.
Покрај тоа, температурата на водата не треба да биде премногу висока. Општо земено, не се препорачува да се надминат 70 степени. Во исто време, избегнувајте да го изложувате на сонце. Високите температури и ултравиолетовите зраци лесно можат да предизвикаат предвремено стареење и да го скратат работниот век.
We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept